Turistinformation

Intill riksväg 301 vid infarten till Alfta ligger Hälsingegård Ol-Anders, turistbyrå och Världsarvscentrum för Hälsingegårdar.

Hälsingegård Ol-Anders är ett Besökscentrum som ger en bra introduktion till Världsarvet Hälsingegårdar med broschyrer, bilder och film. Gården som är trebyggd har brokvistar i empirestil och vackra interiörmålningar i klara välbevarade färger med underfundiga texter från 1848.

Här finns turistbyrå med information om bygdens sevärdheter och evenemang. I Emigrantmuseet får man följa Erikjansarnas strapatsrika resa från Alfta till Bishop Hill och i direkt anslutning ligger vår avdelning för släktforskning med referensbibliotek, databaser och forskarplats. I gården med Barnens världsarv står den egna kreativiteten i centrum. Ett nybyggt museum, ÖSA med nostalgi, berättar historien om hur en liten bysmedja blev en ledande industri. Kaffe med dopp serveras i Café Agnes. Välkomna!

Turistbroschyr 2018

I broschyren hittar du kommunens sevärdheter, boende, evenemang m.m.

Här kan du ladda ner turistbroschyren som PDFPDF.

Kontakta oss så skickar vi gärna broschyren till dig,
tfn 0271-200 22 eller via e-post tourism@ovanaker.se


Loppiskartan 2018

Fynda och handla i nostalgi. Här finns flera loppisställen alla samlade i loppiskartan. Den hittar du i våra informationsställ runt omkring i kommunen du kan även beställa den via turistbyrån eller ladda ner och skriva ut den själv.PDF