Börjar
Slutar
22
apr
-
23
apr
10.30
16.00
Slutdatumet för det här evenemanget har passerat.

GRÄNSLAND, MELLANRUM, AVGRUNDER

INVIGNING AV DE KONSTNÄRLIGA GESTALTNINGARNA 22 – 23 APRIL

I projektet GRÄNSLAND, MELLANRUM, AVGRUNDER, har Sveriges Fängelsemuseum tillsammans med Region Gävleborg engagerat allmänheten i länet för att identifiera och utforska tidigare avrättningsplatser i Gävleborg. Sju samtidskonstnärer har anlitats, sex med uppdrag att skapa tillfälliga konstnärliga gestaltningar på sex tidigare avrättningsplatser i länet.
Följ med på en resa helgen den 22 - 23 april genom länet då vi besöker varje plats och upplever konsten tillsammans. På lördagen besöker vi platserna i Hälsingland och på söndagen platserna i Gästrikland. För att ta oss runt avgår en buss från Sveriges Fängelsemuseum båda dagarna. Läs mer om bussturen och se närmare tider på http://avrattningsplatser.se/program/ Vill man så går det lika bra att ta sig runt på egen hand och besöka en eller flera av platserna. Observera att tillgängligheten på vissa ställen är svår och då bussen inte kan åka ända fram överallt måste vi bitvis gå till fots, både på kortare vägsträckor och i skog.

 

PROGRAM LÖRDAG 22 APRIL

10.30 Galgbacken på Mostigshällarna. Vi tar del av Anna Asplinds gestaltning “Kommer himlen alltid att vara blå?”. Verket är en ljudinstallation som förmedlas genom en app. Ta gärna med egna hörlurar och en fulladdad smartphone för att kunna ta del av verket.

11.15 Lunch. På Mostigshällarna finns grillplatser och vi tänder upp för korvgrillning.

13.00 Avrättningsplatsen vid Norrbo bro. Vi tar del av Nadine Byrnes gestaltning.

16.00 Häxmyran i Ovanåker. Vi tar del av David Larssons gestaltning
“Häxmyran 1673 - 2017”.

 

PROGRAM SÖNDAG 23 APRIL

11.00 Avrättningsplatsen vid Domarstenarna. Vi tar del av Sebastian Mügges gestaltning “One death is a tragedy, one million is a statistic”.

12.00 Lunch. Under tiden tar vi del av Nina Svenssons gestaltning SEKTIONEN. Plats ännu ej bestämd.

13.30 Trekanten. Vi tar del av Conny Karlsson Lundgrens gestaltning “Rum för undantag (svarta speglar)”.

15.30 Hedesunda avrättningsplats. Vi tar del av Erik Rasks gestaltning “AOD”. GRÄNSLAND, MELLANRUM, AVGRUNDER

 

Läs mer om konstnärerna, platserna och projektet GRÄNSLAND, MELLANRUM, AVGRUNDER, på www.avrattningsplatser.selänk till annan webbplats