14
aug
kl. 18.00
Voxnabruk herrgård
Visa på karta
Slutdatumet för det här evenemanget har passerat.

Presentation Ellen Roosval von Hallwyl och Konsert på Klavikord

Intendenten vid Hallwylska museet presenterar en bildutställning och berättar om Walther och Wilhelmina von Hallwyls dotter Ellen.

Hon var en tidig kvinnlig bildkonstnär och skulptris. Detta är kombinerat med årets konsert på vårt klavikord byggt 1774 i Stockholm.
Musiker är Mayumi Kamata, lärare på Kungl. Musikhögskolan samt Hansruedi Zeder från Schweiz. Programmet ingår i Seetaler Poesiesommer, en paneuropeisk litteratur- och musikfestival med arrangemang från Sicilien i söder till Umeå i norr, från Helsingfors i öster till Dublin i väster. Flera arrangemang äger rum i Schloss Hallwyl, Seengen, Schweiz. Slottet där greve Hallwyl föddes skänktes av grevparet till den schweiziska staten. Passande nog hålls vårt evenemang detta år i ursprunget till Wilhelm Kempes uppbyggnad av sina rikedomar, Voxna herrgård. Dottern Wilhelmina och maken greve Walther von Hallwyl byggde företaget vidare och testamenterade sin bostad Hallwylska palatset med Wilhelminas alla samlingar till svenska staten. Det är nu Hallwylska museet.

275 kr inkl. Christoffers kvällsbuffé, måltidsdryck tillkommer.

www.hembygd.se/ovanakerlänk till annan webbplats

torbjorn@edsbynsmuseum.se

076 779 1011

Ovanåkers och Woxna hembygdsföreningar

Torbjörn Lang