15
aug
kl. 17.30
Voxnabruk Kanot & Camping
Visa på karta
Slutdatumet för det här evenemanget har passerat.

Bäversafari i Voxnan

Har du mött en bäver på nära håll, i dess naturliga miljö någon gång? Inte? Vi erbjuder nu guidad bäversafari med kanot längs Voxnans vackra meandringar

Program Bäversafari

Vi möts upp på Voxnabruks Kanot & Camping på sen eftermiddag för transport ut till startplatsen, där vi möter upp vår guide.
Här berättar guiden lite om turen och vad vi kan göra för att maximera våra chanser att se bäver samt andra vilda djur.
När kvällsolen är som skönast går vi ner för sandbrinken och ger oss av med kanoten.

Sträckan vi skall paddla passar alla, det är ingen fors utan endast lungnvatten som gör det möjligt för oss att smyga fram med kanoten.
Voxnan rinner här även genom ren vildmark och när man minst anar det så kan man se att vattenytan krusar till och bävern visar sig

När vi paddlat en stund och känner oss lite hungriga så stannar vi till för en vildmarksmiddag som tillagas över öppen eld.
Efter maten sitter vi och avnjuter en kåsa härligt rykande sotpannekaffe (eller te för den som vill) innan vi smygandes fortsätter nedströms, och när vi slutligen når campingen igen så är vi fyllda med intryck från en vacker natur, fantastiskt fin kanottur och förhoppningsvis många bäverobservationer, men kanske även björn, varg och älg.

  • 99% chans att se bäver
  • Lär dig mer om djuret och dess omgivning
  • En minnesvärd kanotresa i underbar miljö
  • Chans att se fler vilda djur.