Strandsafari

Dag 8

Denna vackra sommardag spenderade vi genom att åka ut på Strand-Safari - det är väl en alldeles utmärkt sysselsättning för en dag som denna. Att åka ut till olika badplatser som finns utspridda i skogarna, se hur det ser ut, doppa någon tå i vattnet, kasta en Frisbee och sen åka vidare för att utforska nästa.


 

5 badplatser hann vi med idag. Vi började med ‘’Frostkilen’’ som vi fått tips om - och ligger på en stabil 2:a plats i vår strandtabell, efter ‘’Lilla Hawaii’’, som ändå förblev favoriten.

 

Därifrån åkte vi mot in till Voxnabruks Badplats ‘’Övre Hammaren’’. En väldigt väl ordnad plats med flytande hopptorn, sand, bra väg dit, picknickbänkar och kortklippta gräsytor.

 

Här passade vi även på att leta efter de fina Voxnaslaggen som vi missade första gången vi var där.

 

Norr om Edsbyn hittade vi den lilla, lilla badplatsen ‘’Timsjön’’. Åker man söderut genom Edsbyn igen kommer man efter en stund till ‘’Lössnan’’, en lite större, avlägsen badplats.

 

Dagens sista badplats på Strand-Safarin blev den närliggande ‘’Grängen’’ - en mysig plats med gungor, sand, vacker utsikt och med flera familjer och ungdomar som kommit för att njuta av den varma sommardagen och det kalla vattnet.

Edsbyn & Alfta Turistbyrå
Hälsingegård Ol-Anders
Besökscenter
Runemovägen 6
822 92 Alfta

tfn: 0271-577 77

e-post tourism@ovanaker.se

Under 4 veckor i juni och juli besökte äventyrarna Indiana, Forrest, Bird och Loo Ovanåkers kommun.

Under dessa sidor kan du följa deras äventyr hos oss och förhoppningsvis få tips på vad du själv kan göra. Texter och bilder är deras egna och alla upplevelser är sett ur deras perspektiv. Ovanåkers kommun ansvarar inte för texternas innehåll.