Paddling på Voxnan

Dag 15 och 16

Glad midsommar våra vänner!

Idag firar vi in sommaren ifrån en bänk i en kanot från Voxna Kanot och Camping längs med ån Voxnan tillsammans med Sigge & Philip.

Solen skiner (vilket det väl inte brukar göra på midsommarafton?) och tälten är nu resta vid den vackra stranden vid Frostkilen. Maten ligger på grillen och sanden är mjuk mellan tårna.

Paddlingen är otroligt vacker längs med Voxnan.

Strandhugg

Sigge lyckades få upp en skaplig firre.

Midsommarnatten spenderas här.

När solen tittade upp över trädtopparna och började värma, vaknade vi upp i våra tält med bastuvarning, så några i gänget kröp ut och tog sig ett uppfriskande morgondopp. Vi packade ihop våra hem för natten, åt något litet till frukost, träffade @aktivtfamiljeliv som skulle ut på SUP äventyr & hoppade sen i kanoterna för att fortsätta vår resa.

 

Solen stekte på och det tog inte lång tid för oss att spana efter en fin, liten undangömd strand för att ta ett dopp och svalka av. Det är verkligen häftigt i detta område - det är sand nästan överallt och varje liten udde blir som egen strand. Vi paddlade på och njöt av hela känslan av detta underbara äventyr med ett härligt gäng. Ett äventyr vi sent kommer att glömma.

 

Det är något så fridfullt, lugnt men samtidigt spännande att se världen från en kanot. Landskapet flyter förbi i lugnt takt, man hör fåglarna kvittra och tittar på botten och längs kanterna efter djurliv - man känner sig lugn och tillfreds, men plötsligt kan det komma en liten fors där man måste spänna ögonen och snabbt hitta bästa väg genom. En härlig balans.

 

Nu lite solbrända, möra och mätta efter en pizza här i Alfta med Sigge, Helen och Nisse.

Tack Sigge & Philip för att ni gjorde äventyret ännu bättre och Voxnabruks kanot & camping för våra härliga kanoter.

Edsbyn & Alfta Turistbyrå
Hälsingegård Ol-Anders
Besökscenter
Runemovägen 6
822 92 Alfta

tfn: 0271-577 77

e-post tourism@ovanaker.se

Under 4 veckor i juni och juli besökte äventyrarna Indiana, Forrest, Bird och Loo Ovanåkers kommun.

Under dessa sidor kan du följa deras äventyr hos oss och förhoppningsvis få tips på vad du själv kan göra. Texter och bilder är deras egna och alla upplevelser är sett ur deras perspektiv. Ovanåkers kommun ansvarar inte för texternas innehåll.