Mållången

Dag 24

Vi förundras varje dag över hur gästvänliga och hjälpvänliga invånarna av denna kommun är. Vi får anonyma tips på vart det finns björn att se, vi blir inbjudna att besöka den ena fina platsen efter den andra, hem till eller vid olika guldkorn. Det känns väldigt varmt som utomstående att bli välkomnad in så in i dessa samhällen och landskap.

Joel Lindh

 

Joel Lind är ett bra exempel, en kille från Edsbyn som älskar att fiska och spendera många lediga stunder ute på vattnet i sin båt och skrev till oss via DM ifall vi hade lust att följa med någon dag.

Vi som också älskar att fiska, och framförallt jag som kan behöva en lokal guide för att börja få lite napp, tackade såklart ja och bestämde en tid vid sjön Mållången.

 

Det finns så mycket att upptäcka och kul saker att se när man öppnar upp ögonen eller har någon med sig som visar en sina smultronställen.

Joel har till stora delar av sitt liv spenderat tid på dessa vatten runtom i kommunen och det var imponerande att se hur han visste precis vart det låg grenar, vart det plötsligt blev djupt, andra platser där fiskarna ofta gillar att vara och fina saker att se - som att det satt i muskelminnet.

 

Vi spenderade hela dagen ute på sjön och provade att fiska lite på ett ställe för att sedan fara vidare till nästa potentiella plats. Det är något speciellt med att uppleva en sjö flytandes på vattenytan. En verklig frihetskänsla.

På några av dessa platser där många års erfarenhet krävs för att veta, fanns det just under oss stim av hungriga, lekfulla abborrar som inte tackade nej till ett bete eller två. Joel berättade om de olika platserna och hans upplevelser båda här i trakterna och från sina resor, och det tog inte lång tid i båten för att lära känna varandra mer.

 

Vi lade i land vid en ö, Finnaholmen och lagade lite middag på stormköket.

 

Åkte sedan vidare upp för en liten å som utstrålade historia, flottare och nästan lite av en Jurassic Park känsla. Vi gillar verkligen känslan av naturen - hur man kan förundras av så mycket och så många olika fina platser på ‘’bara’’ en av de många sjöarna.

 

Vi puttrade på, kastade i spön och drog upp en abborre efter den andra, några små gäddor som inte var så pömsiga likt de stora var, och hamnade till slut vid andra sidan sjön.

 

En heldag med Joel i hans härliga Tracker båt, med gott sällskap och emellanåt hungrig fisk - ännu en hel lyckad dag här i Ovanåkers kommun.

Tack Joel för att du tog med oss på denna fantastiska dag!

Edsbyn & Alfta Turistbyrå
Hälsingegård Ol-Anders
Besökscenter
Runemovägen 6
822 92 Alfta

tfn: 0271-577 77

e-post tourism@ovanaker.se

Under 4 veckor i juni och juli besökte äventyrarna Indiana, Forrest, Bird och Loo Ovanåkers kommun.

Under dessa sidor kan du följa deras äventyr hos oss och förhoppningsvis få tips på vad du själv kan göra. Texter och bilder är deras egna och alla upplevelser är sett ur deras perspektiv. Ovanåkers kommun ansvarar inte för texternas innehåll.