Lilla Hawaii

Dag 7

Planerna för denna torsdag var redan smidda - Idag hade vi nämligen ‘’Lilla Hawaii’’ i sikte. Så med det i GPSen for vi ut. När vi åter korsat ‘’Ovanåkers kommun’’ skylten började det närma sig. Vi svängde av och in till en milslång grusväg utan en enda skylt som visade på att man är på rätt väg. Väl framme fanns det en liiiten skylt som visade en in på en stig som ledde till den smått beryktade stranden ute i skogen. Tur att man hittar det på Google Maps - annars är det inte lätt. Men låt mig säga.. när vi traskat de 525 m på stigen så möttes vi av en av de finaste platserna vi någonsin sett i vårt avlånga land!

Som att kliva rakt in en bit av Thailand, Indien eller ja.. Hawaii förstås. Solen sken över den vita sanden, vattnet låg stilla och klart och man såg en och annan fisk simma förbi på den långgrunda badplatsen.

 

Ståtliga tallar växte upp bland sanden där man kan unna sig lite skugga. En Hawaii-grill och ett flertal bänkar stod utspridda över den drygt 300 m långa stranden. Ett paradis mitt i Hälsinglands skogar, i den lilla kommunen Ovanåker - det väntade vi oss inte.

 

Vi fann inte många ord, utan kom till ro och hittade våra egna små sysselsättningar. Vi fiskade, vi solade, vi promenerade, vi kastade Frisbee, vi låg i hängmattan, och vi badade benen när Frisbeen råkade flyga aningen för långt ut.

 

Ett helt fantastiskt gömställe och verkligen definitionen av ett guldkorn. Precis en sån här plats har vi sökt efter på vår långa roadtrip genom landet.

 

Vi njöt där tills solen nästan snuddade vid trädtopparna, och vi åkte med något röda axlar och kinder hem till en sen middag.

Edsbyn & Alfta Turistbyrå
Hälsingegård Ol-Anders
Besökscenter
Runemovägen 6
822 92 Alfta

tfn: 0271-577 77

e-post tourism@ovanaker.se

Under 4 veckor i juni och juli besökte äventyrarna Indiana, Forrest, Bird och Loo Ovanåkers kommun.

Under dessa sidor kan du följa deras äventyr hos oss och förhoppningsvis få tips på vad du själv kan göra. Texter och bilder är deras egna och alla upplevelser är sett ur deras perspektiv. Ovanåkers kommun ansvarar inte för texternas innehåll.