Islandshästar Humlas Ridskola

Fortsättning dag 28

Efter fisketuren på Långrösten drar vi vidare till nästa äventyr.

Sara-Mi & Anna från Humla’s Ridskola välkomnade oss in på gården och tillsammans gick vi ner till hagen efter att ha valt en stilig hjälm var.

 

Alla hästar kom nyfiket fram för att kolla vilka det var som kom besök hos dem. Vi sadlade på och klappade stollarna vi sen skulle rida ut på tur med.

 

Snabbt blev dessa stora, vackra djur våra vänner och började vi vårt äventyr ut i skogen tillsammans.

Wow, landskapet från en hästrygg med dessa starka djur under en är verkligen en upplevelse vi skulle vilja rekommendera till alla.

D

et känns så naturligt på nåt sätt, även om de flesta av oss knappt suttit på en hästrygg tidigare, och bandet med hästen blir stark snabbt efter en bara en liten bit in i turen. Vi kan verkligen förstå dom som är med i en ridskola, och halv-skojade lite om att vi också skulle vilja köpa en var och gå ut på ett äventyr med.

 

Tankarna och drömmarna gick tillbaka till barndomen när vi kollade med stor fascination till cowboys, hur fritt de levde och vi kunde tänka oss hur fint det vore att rida en lång sträcka med tält och sovsäck bakpå - att tillsammans med sin kompanjon upptäcka naturen och utforska landskapet.

Som ni kanske hör blev vi verkligen positivt överraskade över hur kul det var, och vi spenderade flera timmar ute på små stigar, över träbroar, längs med Svartån bland träden.

 

Sara-Mi håller även i mindfulness-turer ut i skogen där man i tystnad kan hitta lugnet.

Hon berättade också om hur alla barn får stallet som ett slags andra hem, hästarna blir familj och många får en plats där de inte behöver tänka på omvärlden och problem för den stunden, såsom skilsmässor bland föräldrarna, psykisk ohälsa, diagnoser eller mobbning. Detta beundrar vi verkligen och förstår att det hjälper.

Det största problemet för Sara-Mi är att se när föräldrarna inte har råd att betala för lektionerna och söker bidrag från olika platser för att kunna erbjuda de i den situationen gratis lektioner så att de kan ha kvar sitt andra hem och familj.

 

Så vi skulle vilja be er där ute som förstår vad Sara-Mi menar och betyder för många barn där ute att stötta henne och hennes värdefulla arbete.

Edsbyn & Alfta Turistbyrå
Hälsingegård Ol-Anders
Besökscenter
Runemovägen 6
822 92 Alfta

tfn: 0271-577 77

e-post tourism@ovanaker.se

Under 4 veckor i juni och juli besökte äventyrarna Indiana, Forrest, Bird och Loo Ovanåkers kommun.

Under dessa sidor kan du följa deras äventyr hos oss och förhoppningsvis få tips på vad du själv kan göra. Texter och bilder är deras egna och alla upplevelser är sett ur deras perspektiv. Ovanåkers kommun ansvarar inte för texternas innehåll.