Islandshästar Humlas Ridskola

Fortsättning dag 28

Efter fisketuren på Långrösten drar vi vidare till nästa äventyr.

Sara-Mi & Anna från Humla’s Ridskola välkomnade oss på gården och tillsammans gick vi ner till hagen efter att ha valt ut varsin stilig hjälm.


Alla hästar kom nyfiket fram för att kolla vilka vi var. Sen sadlade på och klappade stollarna som vi skulle ut på tur med.

Snabbt blev dessa stora, vackra djur våra vänner, sen började vi tillsammans vårt äventyr ut till skogen.

Wow, landskapet från en hästrygg med dessa starka djur, är verkligen en upplevelse vi skulle vilja rekommendera till alla.

Det känns så naturligt på nåt sätt, även om de flesta av oss knappt suttit på en hästrygg tidigare. Bandet tillsammans med hästen blir starkt efter en bara en liten bit. Vi kan verkligen förstå dom som är med i en ridskola, och skojade lite om att vi också skulle vilja köpa en häst och gå ut på ett äventyr med.

Tankarna och drömmarna gick tillbaka till barndomen då vi tittade med stor fascination på cowboys i västern filmerna, hur fritt de levde och vi kunde tänka oss hur fint det vore att rida en lång sträcka med tält och sovsäck bakpå - att tillsammans med sin kompanjon upptäcka naturen och utforska landskapet.

Som ni kanske hör blev vi verkligen positivt överraskade över hur kul det var, och vi spenderade flera timmar på små stigar, över träbroar, längs med Svartån och i skogen bland träden.

Sara-Mi håller även i mindfulness-turer ut i skogen där man i tystnad kan hitta lugnet.

Hon berättade också om hur alla barn har stallet som ett slags andra hem, hästarna blir deras familj och många får en plats där de inte behöver tänka på omvärlden och problem för stunden.

Det största problemet för Sara-Mi är att se när föräldrarna inte har råd att betala för lektionerna och hon söker bidrag från olika platser för att kunna erbjuda utsatta barn gratislektioner så att de kan fortsätta komma till stallet och hästarna som de känner så stor trygghet med.

Så vi skulle vilja be er att stötta Sara-Mi i hennes värdefulla arbete för så många barn.

Edsbyn & Alfta Turistbyrå
Hälsingegård Ol-Anders
Besökscenter
Runemovägen 6
822 92 Alfta

tfn: 0271-577 77

e-post tourism@ovanaker.se

Under 4 veckor i juni och juli besökte äventyrarna Indiana, Forrest, Bird och Loo Ovanåkers kommun.

Under dessa sidor kan du följa deras äventyr hos oss och förhoppningsvis få tips på vad du själv kan göra. Texter och bilder är deras egna och alla upplevelser är sett ur deras perspektiv. Ovanåkers kommun ansvarar inte för texternas innehåll.