Galvsjön

Dag 11

Sommarens varmaste dag hittills hade kommit och solen levererade underbara 29°.

Vad gör man här i Ovanåkers kommun en sådan här vacker dag.. stranden hade vi redan varit på och vi var sugna på lite mer äventyr - jo, då ringer man snälla Curt och ber att få hyra en motorbåt i Galvsjön för en dag!
Det var vad vi gjorde och styrde kurs i riktning mot andra sidan sjön.

 

Fiskespöna hade vi självfallet med oss och linan låg sträckt bakom båten med något blänkande åt fiskarna på. Vi hade hört det ryktas om Gös i sjön, men de fick vi tyvärr inte chansen att träffa.

 

Fiskarna verkade också vila under den stekande solen, förståeligt, och det nappade dåligt. Men vårt mål idag var mest att utforska Galvsjön, glida på vattnet, njuta av att doppa fötterna på barbord och styrbordssidan och kolla på alla fina stränder, hus och andra sevärdheter som finns runtom.

 

När vi nästan kommit tillbaka hem till båt-Curt, så nappade det först en liten abborre för mig men den segern var kortlivad då Bird fick en mycket större Abborre nästan direkt efter.. sen högg det till oooordentligt på hans drag igen med en tjock fisk som enkelt simmade iväg med linan som var bra bromsad. Två hugg och sen tystnad… Den rackarn kommer vi att drömma om inatt kan jag tala om! Men nu vet vart den finns - så vi ses nästa gång firren.

 

Vilken underbar dag det blev, äventyrligt men samtidigt väldigt avslappnande. Ett stort tack till Curt och hans fru för gästvänligheten och skratten, och till Alfta FVO för möjligheten.

Med stora leenden och helnöjda tackar vi er som läst om våra äventyr och säger ‘’vi hörs imorgon!’’

Edsbyn & Alfta Turistbyrå
Hälsingegård Ol-Anders
Besökscenter
Runemovägen 6
822 92 Alfta

tfn: 0271-577 77

e-post tourism@ovanaker.se

Under 4 veckor i juni och juli besökte äventyrarna Indiana, Forrest, Bird och Loo Ovanåkers kommun.

Under dessa sidor kan du följa deras äventyr hos oss och förhoppningsvis få tips på vad du själv kan göra. Texter och bilder är deras egna och alla upplevelser är sett ur deras perspektiv. Ovanåkers kommun ansvarar inte för texternas innehåll.