Flottarleden

Dag 9

Idag vaknade vi med spring i benen och satte kurs mot den vandringsled som vi fått mest tips av er om - nämligen ‘’Flottarleden’’. En led som från sin början till sitt slut följer Voxna-ån.

 

En väl underhållen och markerad led, mestadels genom skog, men även över åkrar, plankor, stenar och blötare partier.

 

En och annan strand och brygga stötte man på längs vägen där det nästan alltid satt en eller flera och njöt av denna vackra dag.

 

Info om betydelsefulla händelser, platser och personer kan man nöja sig med att läsa om man vill ha en liten andningspaus.

 

En underbar & vacker dagspromenad av det kortare slaget - på ca 7 km, som vi rekommenderar till alla som har vägarna förbi, eller bor i närheten.

 

Loo passade på att ta årets första dopp vid Runemogårdströmmen för att svalka sig i denna dagens hetta. Forrest & jag kastade i spöna, och fick endast roa oss med att se småfiskar leka med draget.

 

Nackdelen som turist är dock att det inte är en runda, utan att man antingen måste bli hämtad vid motsatt ände, eller göra som vi gjorde - att gå fram och tillbaka. Men det gjorde oss ingenting då vi inte kände oss helt färdiga med dagsvandringen när vi kommit till motsatta sidan.

 

Vilken otroligt vacker sommardag, med en alldeles perfekt sysselsättning om du frågar oss.

Edsbyn & Alfta Turistbyrå
Hälsingegård Ol-Anders
Besökscenter
Runemovägen 6
822 92 Alfta

tfn: 0271-577 77

e-post tourism@ovanaker.se

Under 4 veckor i juni och juli besökte äventyrarna Indiana, Forrest, Bird och Loo Ovanåkers kommun.

Under dessa sidor kan du följa deras äventyr hos oss och förhoppningsvis få tips på vad du själv kan göra. Texter och bilder är deras egna och alla upplevelser är sett ur deras perspektiv. Ovanåkers kommun ansvarar inte för texternas innehåll.