Discgolf

Dag 29

Regnet smattrade hårt på stugans tak när vi öppnade upp ögonen för en ny dag.

Vad ska man göra idag må tro?

Vi satte oss och drack en kopp kaffe och inväntade Pontus & Sara, våra vänner från Piteå som också är på en roadtrip.

Efter lite catching-up så berättar Pontus att hans nya intresse är Discgolf. Någon av er följare hade tipsat om discgolfbanan i Edsbyn och det var dit tankarna slog oss direkt - och ett samtal bort fanns Oscar som med kort varsel gärna lade ut ett kit med discar till oss.

 

Vi utforskade hela banan, spelade passionerat om poäng i vad vi fick lära oss av Pontus, är den officiella Discgolf appen, kastade, lärde oss och skrattade.

 

Vi var tacksamma att ha en håv med oss i bilen, för den kom väl till pass många gånger under spelet.. vattnet är nära när man inte riktigt vet hur man kastar rakt!

 

En härlig, molnig dag med en bra känsla i luften gick vi de 18 hålen, runt i den fina parken. Det verkar dessutom vara fler än Pontus som snöat in sig på Discgolf nu!

 

Tack Oscar och gänget bakom Discgolf Edsbyn för den snabba och vänliga hjälpen! Tack för tipset till den som skrev det till oss i början av vår vistelse här, och till Pontus & Sara som bidragit till mycket skratt under dagen. Bor ni här i närheten, eller nära en annan bana skulle vi rekommendera att prova på sporten - det var riktigt roligt!

Edsbyn & Alfta Turistbyrå
Hälsingegård Ol-Anders
Besökscenter
Runemovägen 6
822 92 Alfta

tfn: 0271-577 77

e-post tourism@ovanaker.se

Under 4 veckor i juni och juli besökte äventyrarna Indiana, Forrest, Bird och Loo Ovanåkers kommun.

Under dessa sidor kan du följa deras äventyr hos oss och förhoppningsvis få tips på vad du själv kan göra. Texter och bilder är deras egna och alla upplevelser är sett ur deras perspektiv. Ovanåkers kommun ansvarar inte för texternas innehåll.