Tips på äventyr!

Tips på äventyr!

Under 4 veckor i juni och juli besökte äventyrarna Indiana, Forrest, Bird och Loo Ovanåkers kommun. Under dessa sidor kan du följa deras äventyr hos oss och förhoppningsvis få tips på vad du själv kan göra. Texter och bilder är deras egna och alla upplevelser är sett ur deras perspektiv. Ovanåkers kommun ansvarar inte för texternas innehåll.

För 30 dagar sen, den 4 juni bar äventyret oss hit till Alfta och Ovanåkers kommun, och snabbt och spontant började vi ett projekt i samarbete med kommunen - att fastlägga den ur ett vildmarks- och turistperspektiv.
Vi har utgått från Alfta Camping som känns som hemma vid det här laget och Maria & Helen från campingen har blivit som en slags ny liten bonusfamilj man gläds åt att se varje dag.

Sen den dagen, dag 1, har vi åkt nästan 200 mil inom kommunens gränser, träffat underbara människor med stora hjärtan, hittat och upplevt äventyr runt nästan varje hörn. Vi har provat på nya saker och utövat gamla. Stött på underbara platser och platser vi tycker behöver förbättring. Flera av våra vänner har kommit på besök i denna kommun som vi inte visste fanns från början. Vi har paddlat, lagat mat över öppen eld, åkt båt, vandrat, badat, kört midnattsfyrhjuling, cyklat, kommit till ro i en vacker stuga ute i skogen, vi har fiskat, solat, upptäckt miltals av grusvägar och varit på björnsafari, druckit kaffe, sett kulturen från förr och upptäckt det nya.

Med en liten tår i ögat så är idag sista dagen av detta projekt, och denna månad i denna outforskade, dels undangömda kommunen som har så otroligt många vackra platser, människor och stort turistpotential om alla börjar jobba åt samma mål. Det behöver komma en röd tråd i turismen här - samla allt för en utomstående att kunna hitta till alla smultronställen, kul aktiviteter och andra sevärdheter.

Det vi vill inspirera er alla till genom att göra det här (och även våra andra äventyr), är att det enda ni behöver göra är att ta första steget ut.

Äventyret, planerna, och säkerhetskänslan följer med en ut genom dörren. Det är inte så svårt som det ibland kan verka som. Om ni vill uppleva äventyr - det enda ni behöver göra är att vara mottagliga för det och kliva utanför dörren. Äventyr finns överallt, bara man vågar se det. Ibland packar man bra-att-ha saker och sätter sig i en bil, utan större plan - som vi gjorde i början av maj - och nu är vi här i denna kommun, jobbandes med ett samarbete och upplevt så mycket saker vi aldrig kommer att glömma.

Kom ihåg det - första steget. Resten kommer av sig självt.

Vi vill tacka alla er som varit en del av vår vistelse i denna plats på denna jord. Med era tips, värme, öppnhet och personligeheter så ha ni gjort det till ett äventyr som vi med glädje kommer att berätta för barnbarnen sen.

Vi ses igen!

Indiana, Forrest, Bird och Loo.