Fiska i Hans Lidmans vatten

Svartån eller Mållångsboån är en av vårt lands mest omskrivna fiskevatten. För många flugfiskare är det den största upplevelsen att fiska efter den guldglimmande öringen i Svartåns vatten

Hans Lidman har i många texter beskrivit ån med vackra och kärleksfulla meningar. Han gav den till och med ett eget namn, ett namn han lät ån förtrollas under, när böckerna på en mängd språk spreds världen över.
Svartån som han döpte sin å till, är en av vårt lands mest omskrivna fiskevatten och för många flugfiskare är den det högsta av klassiska ting.

Författaren och fotografen Hans Lidman (1910-1976) bodde och verkade i Edsbyn.
Han skrev sammanlagt närmare 60 böcker i olika genrer som spreds över världen på en mängd olika språk. Bl.a. Fisket i våld (1942), Det nappar i Svartån (1945) och Fiskefeber (1952).
Han gjorde sig även känd som naturskildrare och en hängiven flugfiskare. Sevärd utställning om Hans Lidman finns på Edsbyns Museum.

Håkan Schönnings
tfn: +46 070 602 45 08

hakan@lidmans-svartan.se

www.hanslidman.se
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

www.lidmans-svartan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

1 maj-15 september

Naturvårdsverket har tagit fram information om allemansrätten på flera olika språk som du kan ladda ner eller beställa från deras webbplatslänk till annan webbplats.

Informationsmaterial på svenskalänk till annan webbplats

Informationsmaterial på andra språklänk till annan webbplats