Björnskådning hos Vargas

Endast 3 timmar från Stockholm och lika långt från Sundsvall finns denna unika upplevelse - att se och fotografera vilda björnar i sin rätta miljö. Att under sommarens ljusa kvällar och nätter få ta del av brunbjörnens liv är få förunnat.

Gömslet är mycket komfortabelt med bra stolar, sköna sängar och med avskild del med toalett och tvättmöjlighet. Här är tanken att alla som en gång i sitt liv vill se en vild björn ska få sin önskan uppfylld!

Färden utgår från Vargas Vildmarkslodge. Anläggningen ligger vid sjön Stora Öjungen i södra Hälsingland. Efter en fika, ofta på stora verandan, packar vi matsäck och transporteras 10 min. med bil. Vi vandrar därefter längs lättgången stig ca. 25 min. ut till gömslet, och installerar oss för kvällens och nattens björnskådning.
Björnarna dyker oftast upp i skymningen, men kan även komma närhelst under nattens timmar. Nu är det bra med god mat och dryck! Efter en lite tidig frukost beger vi oss tillbaka till lodgen för en rejäl frukost - och några upplevelser rikare!

Helpension

Det enda som du som gäster behöver ha med är - Stövlar eller täta kängor, en varm tröja och regnkläder
- vi håller med sovsäckar, kikare och all kost och dryck